Hírek

2010. December

2010. November

2010. Október

2010. Szeptember

2010. Július

2010. Június

2010. Május

2010. Április

2010. Március

2010. Február


Karbantartás 2010.12.20.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.12.21. 00:00 órától 2010.12.21. 02:00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat a leállás idejével meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Megújult a Személyes menü! 2010.12.11.

2010. december 11-től megújítottuk a Személyes menüt. A legszembetűnőbb változás, hoyg eltűnik a felső legördülő menüs rész: ennek minden pontja megtalálható már a kialakított új személyes menüben az egyes fülek alatt, így megszűnik ennek a funkciónak a duplázása.

A másik fontos változás, hogy megszűnik a személyes menü kezdőoldala: ennek az oldalnak a funkciót is beépítettük az személyes menü többi menüpontjába, a navigációt a felső fülek és azon belül a bal oldalsávban található almenüpontok könnyítik meg ezen túl.

További változások:

 • Ha új üzenete érkezett a felhasználónak, akkor ezt láthatja a Levelesláda fülön. Zárójelben megjelenik az olvasatlan üzenetek száma.
 • Ha egy felhasználónak számlatartozása vagy lejárt számlája van, akkor belépéskor a "Számlázott tételek" oldalra kerül és ott megjelenik erről egy figyelmeztetés.
 • Értékelendő tranzakciók esetében belépéskor a felhasználó egyből a "Nem értékelt" tranzakciók oldalára kerül, és erről egy üzenetet is lát a menü felett.
 • Amennyiben a 40 napja nem értékelt tranzakciók összértéke 10 000 forint felett van, akkor a felhasználó továbbra is csak a "Nem értékelt" tranzakciók oldalát tudja használni. Belépéskor erről szintén kap egy üzenetet és erre az oldalra irányítja a felhasználót.
 • Felhasználói jogosultságok: Ha egy "nem ellenőrzött" felhasználó vagy egy "ellenőrzött vásárló" olyan oldalra lép, amelyhez nincs jogosultsága, akkor átirányítja rendszer a "Biztonsági regisztráció" oldalra és az oldal tetején megjelenik egy információ arról, hogy nem jogosult az adott oldal használatára és mit kell tennie ahhoz, hogy a további funkciókat használni tudja.

Bízunk benne, hogy az új személyes menü kialakítása Önöknek is könnyebbé teszi az oldal használatát.

További információk a Vatera tervezett karbantartásáról és a december 15-től életbe lépő változásokról »

Oldal tetejére

FONTOS! Ünnepi újdonságok és karbantartás a Vaterán! 2010.12.10.

Ünnepi újdonságok a Vaterán!

A Vatera idén 10 éves, és az évfordulóra számos újítással is készülünk! Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a december 15-től életbe lépő újításokról.

FONTOS! Vatera.hu karbantartás információk

A Vatera.hu oldala és szolgáltatásai tervezett karbantartás miatt 2010. 12. 15.-én 05:00 órától 2010. 12. 15-én 24:00-ig nem lesz elérhető. A Vatera.hu oldala a karbantartás után újra elérhető lesz. Az összes aktív aukció időtartamát a leállás miatt egységesen 48 órával meghosszabbítjuk.

Közös felhasználónév a Vatera és TeszVesz oldalakon!

December 15-től Ön azonos felhasználónévvel használhatja a Vatera.hu és TeszVesz.hu szolgáltatásait! Ha ön már mindkét piactéren regisztrált felhasználónk, lehetősége lesz meglévő felhasználóneveinek összevonására is.

Mennyiben érinti ez az ön regisztrációit? Milyen változásokra számíthat? Mit kell Önnek tennie? Kattintson ide a részletekért »

Óriási kínálat: vásárlás és listázás mindkét oldalon!

Több felhasználó, nagyobb kínálat! Vatera regisztrációjával már a TeszVesz-en is vásárolhat! Eladóinknak pedig lehetőség lesz ezen túl a Vaterára feltöltött termékeket egy gombnyomással a TeszVesz-en is megjeleníteni!

Mit jelent a közös listázás? Hogyan vásárolhat a TeszVesz-en is Vaterás felhasználónevével? Mit kell tennie, hogy terméke mindkét oldalon megjelenjen? Milyen extra szolgáltatások közül választhat? Kattintson a részletekért »

Egyedi bankszámlaszám és összevont számlázás

December 08-tól megkönnyítjük a pénzügyei intézését. Egy egyszerűbb, átláthatóbb, és biztonságosabb számlázási fizetési rendszert alakítottunk ki, mellyel gyorsabbá tesszük a pénzügyi folyamatokat is. Amennyiben Ön a Vaterán és a TeszVesz oldalakon is értékesít, vagy díjköteles szolgáltatást vesz igénybe, fiókjainak összevonásával ezen túl közös számlát kap. A befizetéseit pedig egy egyedi, az Ön részére létrehozott külön bankszámlára intézheti, így azok a lehető leggyorsabban jóváíródnak egyenlegén.

Mit jelent az egyedi bankszámlaszámos fizetés? Többet szeretne megtudni a közös számlázásról? Kattintson a részletekért »

Többet szeretne tudni?

Összegyűjtöttük Önnek a decemberben életbe lépő változásokról szóló információkat! Kérjük tekintse meg az újításokról készült oldalunkat, ahol választ kap a leggyakrabban feltett kérdésekre is. Amennyiben további kérdése van, bátran forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

További részletek a december 15-től életbe lépő változásokról »

Oldal tetejére

Egyszerűbb fizetés: egyedi bankszámlaszám 2010.12.08.

Mostantól megkönnyítjük a pénzügyei intézését. 2010. december 8-tól egy egyszerűbb, átláthatóbb, és biztonságosabb számlázási és fizetési rendszert alakítottunk ki, mellyel gyorsabbá tesszük a pénzügyi folyamatokat is.

2010. december 8-tól minden felhasználónk egy egyedi, 24 karakterből álló bankszámlaszámmal fog rendelkezni a rendszerünkben, így leegyszerűsödik az átutalás menete és rendszerünk az egyedi beazonosítás miatt gyorsabban tudja feldolgozni a befizetéseket. Emellett szinte teljesen kiküszöbölhetőek a felhasználói azonosító elírásából eredő hibák.
A bankszámlaszám minden felhasználónk esetében személyre szóló, egyedi - ezért kérjük, hogy kizárólag a fenti bankszámlaszámra történő fizetéssel egyenlítse ki a számla összegét, ellenkező esetben a tranzakció késedelmesen vagy hibásan kerülhet feldolgozásra!

Mit jelent az egyedi bankszámlaszám? Hogyan egyenlítheti ki számláit ezen túl?
Kattintson a részletekért »

Oldal tetejére

2 napig listázási díj nélkül töltheti fel termékeit! 2010.12.07.

Töltsön fel mindent díjtalanul!

Örömmel értesítjük Vaterás felhasználóinkat, hogy 2010.12.10. pénteken 0:00-tól, 2010.12.11. szombaton 24 óráig, tehát 48 órán keresztül listázási díj nélkül töltheti fel termékeit a Vaterára!

A kedvezményes feltöltési lehetőség csak a listázási (feltöltési) díjra vonatkozik, a jutalékot és a kiemelési költségeket nem érinti. A kedvezmény az adott időszakban a feltöltött és az újraindított termékekre egyaránt vonatkozik.

Ha ebben az időszakban tölti fel a termékeit, karácsonyig már nem kell többet költenie feltöltési díjra.

Ne habozzon!
Itt az idő, hogy a lehető legkedvezőbb feltételekkel anyagi kockázat nélkül értékesítsen!

A két napos kedvezmény, csak a listázási (feltöltési) díjra vonatkozik, a jutalékot és a kiemelési költségeket nem érinti.
A fenti időszakban feltöltött termékek a Vatera szokásos listázási feltételeinek megfelelően, maximum 21 napig lesznek elérhetőek az oldalon.

További hasznos anyagok az értékesítésről:
Eladási tippek, konkrét javaslatok »
Kiemelésekkel a sikeresebb eladásokért »
Érje el, hogy termékét minél többen megtalálják »
5 jó tipp a sikeres értékesítéshez »

Töltse fel termékét most díjmentesen! »

Oldal tetejére

Munkatársat keresünk! 2010.11.16.

Az allegroup.hu Kft. - Magyarország vezető e-kereskedelmi cégcsoportja alvállalkozókat keres az ország egész területén termékfeltöltői feladatok ellátására.

A munkakör betöltéséhez szükséges alapfeltételek:

 • számlaképesség
 • saját gépkocsi
 • alapszintű informatikai ismeretek
 • rátermettség
 • kreatív szemlélet

A munkakör távmunkában, részmunkaidőben is ellátható!

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjük, küldje el fényképes Önéletrajzát a salesjob@vatera.com e-mail címre.

Oldal tetejére

Megújul a felhasználói szimbólumrendszer! 2010.11.16.

November 23-tól fényesebb csillagokkal találkozhatnak a Vatera felhasználói az oldalon, hiszen keddtől már a megújított értékelési rendszer szimbólumai köszönnek vissza a Vatera felhasználónevek mellett! Az új szimbólumokkal egy egyszerűbb, mindenki által könnyebben érthető jelrendszert vezetünk be az értékelésekhez.

Az új szimbólumrendszert a felhasználók által is más értékelő, rangsorolási rendszerekből ismert tulajdonságok alapján állítottuk össze. Ezen túl a felhasználók minősítését a különféle jelvények helyett csillagokkal jelezzük. Ezek alapján a felhasználók - akár egy verseny győztesei - a bronz fokozattól az arany fokozatig gyűjthetnek csillagokat a visszajelzések mennyiségétől függően. Így egy könnyebb beazonosítható, átlátható, és már ismert, könnyen érthető rendszerben gyűjthetik az értékeléseket.

Az újonnan bevezetett, külön jelzéssel ellátott arany csillagokkal pedig nem csak új szinteket hoztunk létre, de a legnagyobb, legmegbízhatóbb felhasználók már ezek alapján is felismerhetőek lesznek, mutatva ezzel azt, hogy ők kiemelkedően erős tagjai a Vatera közösségének.

Az értékelések 2010. november 23-tól az alábbi táblázat alapján kerülnek számításra:

A felhasználó minősítési ikonjainak jelmagyarázata

Az első bronz csillagot már egy értékelésnél megkapják a felhasználók, az első arany csillag megszerzéséhez pedig 1000 pozitív visszaértékelés szükséges.

Az új szimbólumrendszert 2010. november 23-án vezetjük be a Vaterán, a meglévő értékelések pedig átszámolódnak, és az új szimbólum-rendszer szerint kerülnek megjelenítésre.

Oldal tetejére

Extra szolgáltatások: Új opciók, változások 2010.11.16.

Mostantól plusz megjelenési lehetőségekkel, és extra kiemelési és termékfeltöltési opciókkal segíthetik az eladók termékeik minél előbbi gazdára találását. Változások történnek a lisztázási, kategória oldali kiemelések menetében, plusz két extra opció közül is választhatnak eladóink termékfeltöltésnél, illetve a kiemeléseket és extra szolgáltatásokat egy könnyebb, egyszerűsített, átláthatóbb felületen tudják ezen túl igénybe venni.

Változás a listázások elejére sorolás szolgáltatás működésében

2010. november 16-tól a listaoldali előre sorolás és a főkategória oldali kiemelés fizetős szolgáltatások külön válnak.

Főkategória oldali kiemelés

Kiemelt aukciók

Listaoldali előre sorolás

Lista előre sorolás

Korábban azok közül az aukciók közül jelent meg a főkategória oldalon is véletlenszerűen néhány, amelyeknél az eladó a listaoldali előresorolás (kiemelt ajánlatok rész) szolgáltatást igénybe vette.

Mivel ez a két szolgáltatás megjelenésében, elhelyezkedésében és működésében is eltér, ezért a jövőben az eladók a Vaterán külön-külön egymástól függetlenül opcionálisan kérhetik a lista oldali előresorolást illetve a főkategória oldali kiemelt megjelenést. A lista oldali kiemelt megjelenést változatlanul 300 Ft-ért, a főkategória oldali kiemelést pedig 150 Ft-ért lehet igénybe venni a termék feltöltése során vagy akár az aukció elindítását követően utólagosan is. Az új szolgáltatás 2010. november 16-án kerül bevezetésre a Vaterán.

2 új eladást segítő extra szolgáltatás kerül bevezetésre

A felhasználóktól érkezett igények és ötletek alapján további 2 új szolgáltatással kívánjuk segíteni a sikeres eladás lehetőségét a Vaterán. Az egyik opcióval már az aukció indítása előtt megjelenhet a keresési találatok közt az adott termék a listázókban, a másikkal pedig engedélyezhetik az anonim licitálási lehetőséget.

Az aukció kezdő időpontja előtti megjelenés lehetőséget biztosít arra, hogy már a tényleges licitálás vagy megvásárlás lehetősége előtt maximum 3 nappal az aukció már előzetesen is látható legyen a látogatók számára az eladó által beállított kiemelésekkel (előresorolás, színes háttér stb.). A szolgáltatás díja 100 Ft. A vevők aukció figyelőt tudnak beállítani már ezekre az aukciókra is, így annak indulásáról e-mail értesítést kapnak.

A licitálók nevének elrejtése: az eladó 50 Ft-os díjért beállíthatja, hogy az aukció során a licitálók illetve a nyertes neve ne jelenjen meg publikusan pl. nagy értékű vagy erotikus termékek esetén anonimitást biztosítva a vevőknek.

A két új szolgáltatás 2010. november 16.-tól vehető igénybe.

Az extra szolgáltatások és kiemelt megjelenési lehetőségek a termékfeltöltési folyamatban önálló oldalra költöznek.

A termékfeltöltés során az oldal végén találhatók a külön díjért igénybe vehető kiemelt megjelenési szolgáltatások (bekeretezés, színes háttér stb.) és az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos bővebb információk további kattintásokkal érhetők el.

Az extra szolgáltatások számának növekedésével és a választást megkönnyítendő indokolttá vált, hogy ezek a kiemelt megjelenési lehetőségek a feltöltés folyamatában egy önálló 2. oldalra költözzenek, ahol képpel és részletesebb leírással segítjük az eladókat a kényelmes választásban.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.10.25.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.10.26. 23.00 órától 2010.10.27. 06:00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat a leállás idejével meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Vatera.hu felhasználói tájékoztató 2010.10.15.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy cégcsoporton belüli átalakítások eredményeként a Vatera.hu Kft. és a TeszVesz.hu Aukció Kft. 2010. november 1-től egyesített cégként, allegroup.hu Kft. néven folytatja működését.

Az egyesülés és a névváltozás a szolgáltatásokat nem érinti, a Vatera.hu, mint online aukciós (kereskedelmi) platform változatlanul működik tovább.

Egyben tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2010. november 1-ét követően a Vatera.hu Kft. kizárólag allegroup.hu Kft. cégnév alatt állít ki számlát felhasználói és partnerei részére.

Megértésüket előre is köszönjük!

A Vatera.hu csapata

Oldal tetejére

Módosultak az Általános Felhasználási Feltételek 2010.10.11.

Tisztelt Felhasználók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Vatera Általános Felhasználási Feltételei(ÁFF) 2010. október 11-vel módosulnak. A módosított ÁFF 2010. október 11-től érhető el az Általános Felhasználási Feltételek menüpont alatt!

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.10.06.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.10.07 00.00 órától 2010.10.07. 02.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat a leállás idejével meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Megújult az aukciók listázó oldala! 2010.09.16.

list preview

A mai naptól felhasználóink már egy megújított terméklistázó oldallal találkozhatnak, amennyiben a kategóriákban böngésznek, vagy keresést indítanak az oldalon. A jelenlegi változások funkcionálisan csak minimálisan érintik az oldalt, jelen esetben inkább csak a megjelenítés kinézetén történtek változtatások.

A főbb változtatások:

 • A bal oldalon az alkategória listában megjelennek az alkategóriák mellett az azonos szinten levő "testvér" kategóriák is.
 • Az oldalcím illetve a kereső alatt található navigációs sor pontosan tükrözni, hogy milyen listázási oldalon jár a felhasználó, illetve kulcsszó keresési találatait böngészi éppen.
 • A lista sorain, ha az egérrel a találat sorára mutat a felhasználó, a sor színe megváltozik, jelezve pontosan melyik információk tartoznak az adott termékhez.
 • Az aukció lista feletti fejléc rész rendezettebb, vizuálisan áttekinthetőbb lett, a találatok rendezése könnyebb és egyértelműbe az új nyilacska ikonokra kattintva.
 • Amennyiben ezen túl a listázóban található kis képre mutat a felhasználó az egérrel, a kép egy felugró ablakban nagyobb nézetben megjelenik, nem feltétlen szükséges kattintani a kép nagyobb méretben való megtekintéséhez.
 • A listázó felett található fülre kattintva könnyebben szűrhetőek az aukciók az alapján, hogy minden találatot, vagy csak fix áras ajánlatokat, vagy csak aukciós ajánlatokat szeretne a felhasználó látni.
 • A listába bekerült plusz egy oszlop, melyben a szállítási költséggel együttesen számolt ár is látható majd ezen túl.

A fenti változtatások célja, hogy egy átláthatóbb listázó oldallal megkönnyítsük a Vatera kínálatában való böngészést, és az egyértelműbb funkcióknak köszönhetően elősegítsük a megfelelő termék megtalálását és megvásárlását.

Oldal tetejére

Megújult a Kategóriák oldala a Vaterán! 2010.09.07.

Mától megújult az egyes kategóriák aloldala a Vaterán, ezzel is könnyebbé téve felhasználóinknak a kategóriastruktúrában való eligazodást és böngészést. Amennyiben a főoldalon egy főkategóriára kattintanak, az alábbi változásokkal találkozhatnak:

category preview

 • A kategória oldalon található felső sávban, a kiemelt narancssárga részben láthatják mindig az aktuális főkategória megnevezését.
 • Ezt követően az oldal tetején található részen jelennek meg a főkategóriához tartozó egyes alkategóriák, listába rendezve.
 • Az alkategóriák alatt található részben kerülnek megjelenítésre a kiemelt aukciók, váltakozóan, melyek a "listázások elejére" opciót választó eladók termékeiből kerülnek kiválasztásra véletlenszerűen.
 • Ez alatt pedig az Alkategóriák alkategóriáit találhatják meg kilistázva. Itt láthatják számszerűsítve is, hogy az egyes alkategóriákban mennyi termék található.

Ha az egyes alkategóriákra kattintanak, az alkategóriában található, már a korábban megszokott listázási nézettel találkozhatnak.

Amennyiben Önöknek a régebbi megjelenítés jobban tetszett, lehetőség van továbbra is a megszokott nézetet használni, ezt a kategória nézet bal oldalsávjában található "Váltás az aukciókat listázó régebbi főkategória oldal megjelenítési módra" linkre kattintva érhetik el.

Oldal tetejére

Luxustyúkól, várrom, Lamborghini: Igazi különlegességek a Vatera nyári kínálatában 2010.07.29.

Igazi különlegességekre akadhat az, aki alaposabban megnézi a Vatera nyári kínálatát. Az aukciós portál sokszínű választékában gyűjtői különlegességek, egyedi darabok, többek között exkluzív ingatlanok, jachtok és sportautók várnak gazdára. Egy virtuális kalapácsütéssel bárki elvihet egy várromot, - várkapitányi címmel - egy luxustyúkólt, vagy akár egy teljes élelmiszerboltot.

A Vatera felhozatalának talán legmeghökkentőbb termékeire az ingatlan-kategóriában bukkanhatunk: az aukciós portálon várromot is árulnak. Az 1200 körül épült Szendrődládi Várhoz egy 17 hektáros terület is tartozik, melyet 130 éves fákból álló erdő színesít. A kikiáltási ár 140 millió forint, de plusz inspirációt jelenthet a vásárláshoz, hogy az ingatlan tulajdonosa jogosan viselheti a Szendrődládi Várkapitányi címet. Azok, akik inkább a modernkori luxust preferálják, ugyancsak megtalálhatják számításaikat az aukciós oldalon: a budai hegyek rajongói Farkasréten vehetnek maguknak új otthont potom 90 millióért. A vállalkozó szellemű felhasználóknak lehetőségük van egy teljesen berendezett budapesti élelmiszerboltra is licitálni.

A Vaterán vásárolt ingatlant azonnal be is lehet rendezni az oldal kínálatából: valószínűleg sokan szívesen néznének a nappaliban Giorgio Armani által formatervezett Samsung tévét, vagy fürödnének egy luxus jacuzziban. A háziállatok kényeztetésére is van megoldás: zsindelyezett, fenyőből készül luxustyúkólt is kínálnak kifejezetten tyúkbarátok számára.

A sportkocsik szerelmesei is számos különlegesség közül válogathatnak az oldalon. A legerősebb járgány a vadonatúj Lamborghini Murcielago LP640 Roadster, melyet 73 millió forintért bárki megvehet. De igazi időutazásra is lehetősége van a felhasználóknak: a Dallas rajongók biztos emlékeznek Bobby Ewing piros Mercedes kabriójára. A Vaterán ennek sötétkék mására lehet licitálni!

A portál megoldást kínál azoknak is, akik szívesebben közlekednének jachttal, esetleg repülőgéppel az országhatáron belül és túl. A legimpozánsabb hajó a Birchwood TS37 típusa, melyet az érdeklődők személyesen is megnézhetnek az Adrián. Ide akár már saját repülőjével is eljuthat a potenciális vásárló: 2,2 millió forintról indul az 1990-es évjáratú Avid Flyer légcsavaros gép licitje. A különböző kiegészítők közül a tengeri életformához a Rolex Submariner Sultan karórája illik a legjobban, míg a hölgyeknek a 69 gyémántkővel ékesített fehérarany nyaklánccal kedveskedhetnek a férfiak. Utóbbi darabhoz már közel 2 millió forintért hozzá lehet jutni, vásárlás esetén a sikert a Vatera garantálja.

A Vatera.hu-ról

Az idén 10 éves Vatera.hu Kft. Magyarország legnagyobb online piactere, a hazai elektronikus kereskedelem egyik legfontosabb szereplője. Az aukciós és kereskedelmi portál 2006-ban és 2007-ben is elnyerte az év internetes kereskedője címet. Az online piactér 2000-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy eladók és vevők egymásra találását segítse. Mára a több mint 1.200.000 felhasználó havonta átlagosan 300.000 sikeres aukciót bonyolít, nagyságrendileg 1,6 milliárd forint értékben. Piacvezető aukciós portálként a Vatera kiemelten figyel a biztonságos kereskedésre. A felhasználók ismereteinek bővítése mellett a portál biztonsági rendszerének továbbfejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet, melyre éves szinten több tízmillió forintot fordít. A csalások megelőzése érdekében a Vatera az e-kereskedelem hazai piacán, úttörő módon egy önálló, több főből álló biztonsági csapatot is foglalkoztat.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.07.27.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.07.28. 23:00 órától 2010.07.29. 06:00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat a leállás idejével meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Védett állatok forgalmazása a Vaterán 2010.07.26.

Jónéhány állatfaj élő és élettelen egyedeinek, illetve származékainak tartását, illetve kereskedelmét összetett hazai, uniós és nemzetközi jogszabályok szabályozzák. Egyes védett fajok, illetve a belőlük készült termékek forgalmazása tilos, másoké meghatározott engedélyekhez kötött.

Ezért kérjük, ilyen tárgyú aukció indításánál körültekintően járjon el. Ha megállapítást nyer, hogy az Ön által feltöltött termék forgalmazása nem szabályszerű, a terméklap törlésre kerül.

Ha Ön, mint eladó, rendelkezik a megfelelő forgalmazási engedélyekkel, javasoljuk, hogy az engedély szkennelt másolatát is töltse föl képként, így mind a vásárló, mind a hatóságok számára azonnal látható, hogy jogszerű értékesítésről van szó.

A könnyebb tájékozódás érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelte a leggyakrabban előforduló termékeket és a forgalmazásukkal kapcsolatos lényegi szabályokat, mely tájékoztatás itt érhető el:

A vonatkozó szabályokkal kapcsolatban további információért kattintson ide »

Oldal tetejére

Megújult kereső az Autó-Motor kategóriában! 2010.07.20.

Júliustól megújult részletes keresővel találkozhatnak felhasználóink a Vatera Autó-motor kategóriájában! Mostantól lehetőség van a keresési találatokat olyan kategória-specifikus kritériumok alapján leszűkíteni, melyek eddig a részletes keresőből nem voltak elérhetőek.

Az Autó-Motor kategóriában az aukció sajátosságain kívül inkább meghatározóak a meghirdettet termék tulajdonságai, így most már lehetőség van a kereséseket a jármű gyártási éve alapján, a pontos kategória-típus, az aktuális állapot szerint is megadni, vagy a találatok szűkíthetőek a hengerűrtartalom, a futott kilométerek, vagy akár a sebességváltó típusa alapján is. Keresési feltételnek megadható továbbá a szín, a hűtés vagy az üzemanyag típusa is, emellett továbbra is lehetőség van a megszokottak alapján új/használt, fix áras vagy aukciós, fizetési mód megadására is.

Az új kereső az Autó-Motor kategóriába lépve baloldalon, az oldalsávban található. Bevezetésével szeretnénk megkönnyíteni felhasználóinknak, hogy minél egyszerűbben, minél részletesebb adatok alapján megtalálhassák a keresett járművet a Vatera és az OtoMoto.hu kínálatában.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.07.19.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.07.21 23.00 órától 2010.07.22. 03.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat a leállás idejével meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Gratulálunk a felhasználói kérdőívünk nyerteseinek! 2010.07.12.

Júniusban a Vatera kutatásán kérdeztük felhasználóinkat oldalunkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatos meglátásaikról, véleményeikről, felhasználói szokásaikról. A kérdőívet kitöltő felhasználóink automatikusan egy sorsoláson vehettek részt, mely során 10 db, két főre szóló meghívást nyerhettek a budapesti Aquaworld Vízibirodalomba!

Sorsolásunkon az alábbi felhasználóinknak kedvezett a szerencse, akik a két főre szóló ajándékutalványt nyerték:

1. juszufuram
2. Ildi25
3. vassyapa
4. Miki673
5. zol_e
    6. Csengeri8
  7. kilikoli
  8. 123pamacs
  9. labetu
10. patocs

A nyerteseknek ez úton is gratulálunk és köszönjük felhasználóinknak, hogy részt vettek kutatásunkban!

Oldal tetejére

Jótékonysági Árverések az árvízkárosultakért! 2010.07.07.

Bár az árvíz már elvonult, a problémák továbbra is fennállnak! A Vaterán néhány szervezettel együttműködve kiemelt jótékonysági árveréseket indítottunk, melyekből származó bevételt a szervezők teljes egészében az árvízkárosultak megsegítésére, és a károk helyreállítására ajánlják fel!
A július 6-tól július 21-22-ig tartó árveréseket a www.vatera.hu/arviz oldalon tekinthetőek meg!

Összevont jótékonysági árverésünk keretében az egyes aukciókon való részvétellel más-más célokat támogathatnak felhasználóink. A Pannon Lapok Társasága Kiadó jóvoltából felajánlott, az Aranycsapat által dedikált könyvekre és emellett egyéb művésztárgyakra licitálhatnak, a bevételt pedig a Vöröskereszttel együttműködve a legrászorultabb családokhoz juttatják el.

Az Országos Egyesület a Mosolyért szervezésében kiemelt hazai sztársportolók relikviáira, személyes dedikált tárgyaira licitálhatnak, többek között Talmácsi Gábor vagy Szávay Ágnes sporteszközeire is. A bevételt szintén a legrászorultabbakhoz juttatjuk el az egyesület segítségével.

Az Aquaworld jóvoltából egy egyedi, sztársportolóink által dedikált focilabda került a virtuális kalapács alá, a bevételt pedig a szervezők a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat részére ajánlják fel, hogy ezzel is segítsék a települések rehabilitációját.

Legvégül pedig a Blikk és a Vasárnapi Blikk közreműködésével Benkő Dániel kiválasztott, egyedi festményeire is lehet licitálni, mellyel az egyik legtöbb kárt szenvedett település, Felsőzsolca újjáépítését és helyreállítását támogatják a szervezők.

A felajánlott tárgyak értéke eszmei, a segítség felbecsülhetetlen! Licitáljon, szerezze meg valamely egyedi relikviát és segítsen, hogy a rászorulók minél nagyobb támogatáshoz jussanak az újrakezdésben! Részletek és a felajánlott tárgyak megtekinthetőek a www.vatera.hu/arviz oldalon!

Oldal tetejére

Jégkorong relikviák: több mint 2,5 millió forint az árvízkárosultak megsegítésére! 2010.07.02.

A Jégkorong Szövetség és a jegkorong.blog.hu közös jótékonysági aukciójában összesen 33 hokisok által felajánlott tárgyra licitálhattak felhasználóink a június 15 - 25. között futó Jótékonysági Árverésen. Ladányi Balázs VB ütőjétől kezdve a déli sarkról származó első magyar zászlóig számos dedikált reklikvia a virtuális kalapács alá került.

Az aukciókat több mint 26.000-en látogatták meg, és több, mint 1060 licit érkezett a meghirdetett tárgyakra. Az árverésen összesen több mint 2.569.000 Ft gyűlt össze - ifj. Ocskay Gábor ütője rekordáron, 1.333.833 Ft-ért kelt el. Az árverésekből befolyt összeget a szervezők saját keretükből 3 millió forintra egészítették ki, és teljes mértékben a szendrődi tűzoltók munkájának támogatására ajánlották fel, amit személyesen juttattak el hozzájuk.

"Szalai Anett, a Fókusz jégkorong-fanatikus riportere a minap Szendrőn járt, ottani tapasztalatai alapján jobb helyre nem kerülhet a hokistársadalom által összeadott pénz, mint Szendrőre. Helyszíni beszámolója alapján úgy döntöttünk, a szendrői tűzoltókat támogatjuk, akik minden energiájukkal településük megmentésén fáradoznak, és akiknek az ár levonulása után jó ideig az újjáépítés ad munkát. Ha valaki szeretne meggyőződni, hogy megfelelő helyre megy-e az összeg, a kedd esti adásban találkozhat velük." - forrás: jegkorong.blog.hu

A Vatera örömmel segített a jótékonysági aukció lebonyolításában, és ez úton köszönjük minden felhasználónknak a felajánlásokat és a liciteket a Jégkorong Szövetség, a Jégkorong blog és a szendrődi tűzoltók nevében is!

Oldal tetejére

Premier - A Vaterán kelt el az első HTC Wildfire! 2010.06.30.

Elsőként a Vatera.hu-n licitálhattak felhasználóink az első hivatalos magyarországi HTC Wildfire okostelefonra! A Premier aukció keretében meghirdetett készülékhez még a boltokba kerülés előtt hozzájuthatott a nyertes. A HTC Desire kistestvérének is nevezett okostelefon terméklapját több mint 20.000-en látogatták meg a 2010. június 21 - június 28. között futó aukció időtartama alatt. A termékre összesen 38 licit érkezett, a nyertes licitet adó felhasználó 121.777 Ft-ért vihette el a telefont!

A hetedik Vatera Premier aukció során befolyt összeget most is, mint minden esetben jótékonysági célra fordítottuk. A HTC és a Vatera közösen ezúttal a Magyar Speciális Olimpia Szövetség részére ajánlotta fel az összeget. Köszönjük a felajánlást kotreba felhasználónknak!

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség célja, hogy a 8 éves és annál idősebb értelmi sérült emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújthasson különböző olimpiai sportágakban.

A Vatera örömmel vett részt az aukció lebonyolításában, és az úton is köszöni az aukció nyertesének és a HTC-nek, hogy egy nagyobb összeggel sikerült támogatni a szövetséget.

Oldal tetejére

Vatera Premieren debütál a HTC új okostelefonja 2010.06.21.

A HTC Desire kistestvére a boltokba csak júliusban kerül, de a legelső hivatalos Wildfire telefonra bárki licitálhat az ország legnagyobb aukciós portálján. Az exkluzív darab a június 21. és 28. között futó Vatera Premieren kerül virtuális kalapács alá. A HTC új okostelefonja leginkább a fiatalabb korosztálynak, a közösségi média aktív szereplőinek szól. A hetedik alkalommal megrendezett Vatera Premier a korábbiakhoz hasonlóan most is jótékonysági célt szolgál: a befolyt összeget a Magyar Speciális Olimpia Szövetség támogatására fordítja az aukciós portál és a HTC magyarországi forgalmazója.

A Vatera Premier legújabb terméke, a HTC Wildfire igazi, a 21. századot megtestesítő mobil: mindent megtesz azért, hogy tulajdonosa minél egyszerűbben tudjon élni az internet és közösségi média adta lehetőségekkel, mindezt úgy, hogy eredeti funkciójához hűen mobiltelefonként is remekül funkcionál. Az érintőkijelzős okostelefonon a felhasználó gyakorlatilag egy gombnyomással megoszthatja legújabb élményeit ismerőseivel a világhálón, legyen szó fényképekről, videókról vagy akár egy Facebook üzenetről, míg az AndroidTM 2.1 operációs rendszer számtalan alkalmazás elérését és azok megosztását teszi lehetővé. A hetedik Vatera Premieren debütáló mobil egyik leginnovatívabb megoldása a HTC hívásazonosító, mely megmutatja a hívó Facebook státuszát, legutóbbi frissítéseit és emlékeztet a születésnapjára is.

A Wildfire technikai paraméterei jól mutatják, hogy a tervezése során a gyártó minden apró részletre figyelt. A 118 gramm súlyú készülék strapabíró akkumulátorának köszönhetően akár 480 órás készenléti idővel rendelkezik, a beszédes felhasználóknak több mint 8 óra áll rendelkezésükre, hogy eszmét cseréljenek. Az ország legnagyobb aukciós portálján bemutatkozó telefont egy 5 megapixeles kamerával is felszerelték, melynek használatát az autofókusz funkció tesz könnyebbé. A HTC legújabb dobására a Vaterán június 21-től nyolc napon keresztül lehet licitálni, a kikiáltási ár 5000 Ft.

A Vatera Premier sorozatban a Vatera.hu portálon piaci bevezetés előtt álló, első, exkluzív darabok kerülnek kalapács alá. A Premier árverésen befolyt összeget minden esetben jótékonysági célra fordítja az aukciós oldal. Most a Magyar Speciális Olimpia Szövetség támogatják a szervezők. A szövetség célja, hogy a 8 éves és annál idősebb értelmi sérült emberek számára egész éven át tartó edzési és versenyzési lehetőséget nyújthasson különböző olimpiai sportágakban.

Az aukciót megtekinthetik a www.vaterapremier.hu oldalon!

Oldal tetejére

Jogi gyakornokot keresünk! 2010.06.18.

Jogi csapatunk várja egyetemi hallgatók jelentkezését szakmai gyakorlatra. A szakmai gyakorlat időtartama minimum 6 hét, az egyetemi követelményektől függően. Ha érdekel az online világ jogi háttere, hazai és nemzetközi gyakorlata, és szeretnél megismerni egy fiatal, lendületes csapatot, küldd el önéletrajzod nekünk a job@vatera.com e-mail címre, "paralegal" hivatkozással. Vatera felhasználói státusz nem feltétel, de előnyt jelent!

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.05.13.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.05.14. 00.00 órától 2010.05.14. 03.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat 3 órával meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.04.15.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.04.16. 00.00 órától 2010.04.16. 03.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat 3 órával meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.04.01.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.04.02 00.00 órától 2010.04.02. 03.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat 3 óra meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.03.25.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.03.26 00.00 órától 2010.03.26. 03.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat 3 órával meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

A Vatera.hu állásfoglalása a piactéren meghirdetett tiltott aukciókkal kapcsolatban 2010.03.08.

A feltöltött termékek tekintetében a Vaterának, mint közvetítő szolgáltatónak korlátozott a felelőssége. A Vatera.hu Általános Felhasználási Feltételei korlátozzák a törvénybe ütköző aukciók feltöltését. A felhasználók által feltöltött aukciókat a feltöltés pillanatában nem tudjuk befolyásolni, azonban a Vatera biztonsági rendszere folyamatosan ellenőrzi a piactér kínálatát.

Amennyiben jogsértő aukcióval kapcsolatos bejelentés érkezik a Vaterához, az adott aukciót felfüggesztjük, és az eladót értesítjük. Amennyiben az eladó álláspontja szerint az aukció nem jogsértő, az újraaktiválásra kerülhet.

A Vaterának közvetítői felelőssége van, az egyes aukciók törvényességéért azok eladója vállalja a felelősséget. Minden aukció tiltott aukciónak számít, mely árusítása jogszabályba, hatósági rendelkezésbe ütközik, illetve szerepel a Vatera Általános Felhasználási Feltételeinek Tiltott termékek és szolgáltatásokra vonatkozó részében.

Oldal tetejére

Karbantartás a Vaterán 2010.02.16.

Tájékoztatjuk kedves felhasználóinkat, hogy a Vatera oldala és szolgáltatásai karbantartás miatt 2010.02.16 23.30 órától 2010.02.17. 02.00-ig nem lesz elérhető. Az ebben az időszakban záruló aukciókat 2 óra 30 perccel meghosszabbítjuk. A kellemetlenségért felhasználóink elnézését és megértését kérjük.

Oldal tetejére

A Vatera.hu álláspontja a piactéren meghirdetésre került kopogtatócédulákkal kapcsolatban 2010.02.12.

A feltöltött termékek tekintetében a Vaterának, mint közvetítő szolgáltatónak korlátozott a felelőssége. A Vatera.hu Általános Felhasználási Feltételei tiltják a törvénybe ütköző aukciók feltöltését. A felhasználók által feltöltött termékeket a feltöltés pillanatában nem tudjuk befolyásolni, azonban a Vatera biztonsági rendszere folyamatosan ellenőrzi a piactér kínálatát.

Az ajánlószelvények értékesítése törvénybe ütközik. Az ilyen tartalmú aukciókat a Vatera biztonsági ellenőrzési rendszere és a felhasználók jelzése alapján töröljük. Előfordulhat, hogy a biztonsági szűrésen sikeres aukciót követően akad fent egy törvénysértő termék, ilyen esetekben az eladóval szemben az Általános Felhasználási Feltételek szerint járunk el.

Amennyiben nyomozás indul, a Vatera együttműködik az illetékes hatóságokkal.

Oldal tetejére

Akár 50.000 Ft nyerhet egy aukcióval 2010.02.04.

Magyarország legnagyobb piacterén most visszanyerhetik pénzüket a felhasználók, így a vásárlók visszakaphatják vásárlásuk értékét, az eladók pedig megduplázhatják a bevételüket. A nagy decemberi vásárlási hajrá után a Vatera új játékkal indította az évet, melyben az újonnan regisztráltak, és a már meglévő felhasználók is részt vehetnek.

A „Joker” játékban naponta 50.000 forintot kaphatnak vissza a kisorsolt aukció eladói, és 50.000 forintot a vásárlók is - a vásárolt termék értékétől függően tehát naponta több aukció is nyerhet, hiszen addig húznak újabb aukciókat, amíg a napi 100.000 Ft-os keret tart. A február 28-ig tartó promóciós időszak alatt kifejezetten érdemes eladni vagy vásárolni a piactéren, hiszen egy felhasználó naponta akár 100.000 Ft-ot is visszanyerhet - amennyiben egy nap 50.000 Ft értékben értékesít és vásárol is.

Az online vásárlás egyre elterjedtebb hazánkban is, mely területen a milliós termékkínálattal rendelkező Vatera úttörő szerepben jár. Jelen promócióban még izgalmasabb a licitálás, hiszen a sorsolásokban minden 2000 Ft-nál nagyobb végösszegű, sikeresen lezárt aukció részt vesz. A játék során pedig összesen 4 millió forintot kaphatnak vissza az ismert aukciós portál felhasználói.

Amennyiben nem szeretne kimaradni a pénzosztásból, nézze meg a pontos feltételeket, vegyen részt a játékban, és legyen Ön a szerencsés, akit kiválaszt a Joker lány. A részvételi feltételeket megtalálhatja a játék oldalán. WWW.VATERA.HU/4MILLIO

Oldal tetejére