A Piactér használatának díjai

Ingyenes szolgáltatások:

 • sikeres eladás esetén az adott hirdetés feltöltése
 • 1 Ft-ról, minimálár nélkül indított hirdetés feltöltése
 • regisztráció, e-mail ismertetők és hírlevelek
 • vásárlás, ajánlatkérés, levelezés
 • feltöltés és eladás a következő kategóriákban: Ingatlan és alkategóriái; Motor, robogó, quad és alkategóriái; Egyéb jármű és alkategóriái; Haszongépjármű; Veterán jármű és alkategóriái; Szolgáltatás és alkategóriái; Állás és alkategóriái
 • feltöltés a következő kategóriákban: Szalvéta; Kinder figura és alkategóriái

A Vatera piacterén a sikeres tranzakciók után jutalékot kell fizetni. Az Autó-motor, Ingatlan kategóriák - lejjebb felsorolt alkategóriáiban - indított termékek után nem kerül kiszámlázásra sem jutalék, sem feltöltési díj. Tehát ezek a kategóriák az akció visszavonásáig ingyenesek!

Sikeres értékesítés utáni jutalékok (BRUTTÓ), melyet az eladó fizet:
30.000 Ft alatt A leütési érték 6%-a
30.001 Ft és 100.000 Ft között 1.800 Ft plusz a 30.000 Ft fölötti rész 4%-a
100.001 Ft és 200.000 Ft között 4.600 Ft plusz a 100.000 Ft fölötti rész 1,5%-a
200.000 Ft-nál nagyobb leütési érték esetén 6.100 Ft plusz a 200.000 Ft fölötti rész 1%-a
A jutalékokat csak sikeres tranzakciók esetén kell kifizetni. Díjkalkulátor
*Kivételek: Személygépkocsi; Egyéb jármű; Haszongépjármű, munkagép, busz; Légi jármű; Motor, robogó, quad; Versenyautó; Veterán jármű > Autó; Veterán jármű > Motor; Vízijármű és az Ingatlan; Szolgáltatás; Állás kategóriákban indított termékek után nem kerül kiszámlázásra jutalék.
Egyedi szerződéses partnereink esetében, a szerződésben meghatározott mértékű jutalék kerül kiszámlázásra az értékesítések után, mely eltérhet a Vatera általános díjszabásától.
A termékek indításakor az alábbi feltöltési díj kerül kiszámlázásra:
1 Ft, minimálár nélkül 0 Ft
2 Ft és 2 Ft feletti ár esetén (Sikeres eladás esetén a 9 Ft-os feltöltési díj visszatérítésre kerül.) 9 Ft
Szalvéta, Kinder figura és alkategóriái* 0 Ft (ingyenes)
Ingatlan és alkategóriái* 0 Ft (ingyenes)
Haszongépjármű; Veterán jármű; Egyéb jármű* 0 Ft (ingyenes)
Motor, robogó, quad (és alkategóriái)* 0 Ft (ingyenes)
Személygépkocsi* 0 Ft (ingyenes)
Szolgáltatás és alkategóriái 0 Ft (ingyenes)
* A felsorolt Autó - Motor és Ingatlan kategóriákban a jelzett egyedi feltöltési díjat eltöröltük. Az akció visszavonásig érvényes! A további Autó - Motor kategóriákba feltöltött termékeknél a táblázatban található 9Ft-os feltöltési díj kerül felszámításra.

A feltöltési díj meghirdetett termékenként értendő és a termék feltöltéskor megadott futási időtartamára érvényes. A termékfeltöltési díjakat az aukció indításkor számítjuk fel. Ha az aukció eltávolításra kerül, a feltöltési díj nem kerül jóváírásra. A 9 Ft-os feltöltési díjjal rendelkező hirdetések esetében 9 Ft-ot visszatérítünk Önnek, amennyiben az adásvétel sikeresen zárul.

A Vatera kiszámlázza azoknak az (interneten sikeresen véget ért) aukcióknak a sikerdíjait, amelyekre az eladó sikeres visszajelzést adott.

Nem kerülnek kiszámlázásra az eladó által a tranzakciót követő 30 napon belül sikertelenként visszajelzett vagy nem kifogásolt tranzakciók jutalékai. Az eladónak a tranzakciót követő 30 napon belüli visszajelzése hiányában a Vatera a tranzakciót sikeresként jelöli meg, a vevő visszajelzésétől függetlenül. Ezt a tranzakciót, mint sikeres adásvételt a Vatera kiszámlázza, amelyről értesítőt is küld. A tranzakciót és partnerét az eladó ezután később is minősítheti, akár sikertelenként is megjelölve az adásvételt, azonban ez a Vatera által felszámított sikerdíjat nem befolyásolja.

A számlán a díjak csoportosítva jelennek meg, a termékfeltöltési díj a kiszámlázott összes feltöltési díjat, az értékesítési jutalék az összes kiszámlázott jutalékot, a promóciós díj pedig az összes kiszámlázott termékkiemelési és minimálár díját tartalmazza.

Termékkiemelés és extra szolgáltatások díjai
Terméknév lista elejére vétele 400 Ft
Szalag kiemelés 150 Ft *
Félkövér kiemelés terméklistában 100 Ft
Bekeretezés 80 Ft
Színes kiemelés 120 Ft
Alcím a listázókban/terméklapon 100 Ft
5 perces termékhosszabbítás 50 Ft
Galéria (képes termékajánló) 500 Ft / 30 nap
Terméklink a nyitólapon 600 Ft
Licitálók elrejtése 50 Ft
Termékfeltöltő eszköz (power seller tool) Díjmentes
* A 150 Ft-os ár akciós ár!
A szalag kiemelés 2020.03.07 00:00:00-tól eredeti, 300 Ft-os áron vehető igénybe.

A termékkiemelés díjait a tranzakció sikerességétől vagy sikertelenségétől függetlenül ki kell fizetni. Minden egyes automatikus termékindításkor az opcionálisan kiválasztott termékkiemelési díjak felszámításra kerülnek! Az automatikus termékindítás bármikor törölhető (0 értékre állítható a Személyes menü Eladó áruk vagy Licitált áruk menüpontban) illetve termékkiemelések nélkül indíthatja újra a tranzakciót az áru újraindításakor, a "A kijelölt termékek összes kiemelésének törlése" jelölőnégyzet bepipálásával.


Egyéb díjak:

Minimálár díja
Aukcióindításnál a "minimálár" opció igénybe vétele fizetős! Ára 120 Ft. Amennyiben a legmagasabb ajánlat eléri a minimálár szintjét, vagy a termék fix áron kel el, a minimálár díját az eladónak nem kell kifizetnie. Amennyiben a felhasználók ajánlatai (licitjei) nem érték el a termék minimálárát, akkor a díj felszámításra kerül. (Ha az árverésen nem érkezik licit, a díj értelemszerűen kiszámlázásra kerül, hiszen egyetlen ajánlat sem érte el a minimálárat.)


Egyéb fontos tudnivalók, megjegyzések:

 • Valamennyi feltüntetett összeg BRUTTÓ összeg, kivéve, ha azt külön feltüntetjük.
 • A sikeres visszajelzést követően az adott tranzakció sikerességét illetően a Dante International Kft. utólagos reklamációt nem fogad el.
 • A Személyes menüben található Felhasználói Számlán követhetőek nyomon az igénybe vett szolgáltatások után fizetendő díjak, valamint a beérkezett befizetések is.
 • Az aktuális díjakat a rendszer minden nap hajnalban számítja ki és tünteti fel a felhasználói számlán.
 • A beérkezett befizetéseket átutalás esetén a Vatera 5 munkanapon belül, a postai befizetéseket átlagosan 10 munkanapon belül írja jóvá.
 • A Vatera piacterén szereplő leütési árak bruttó végárak.
 • Amennyiben nem jött létre az adásvétel és ez által anyagi kár érte az eladót (kiemelési díj, jutalék), lehetőség van segítséget kérni az ügyfélszolgálattól. Amennyiben jogosnak találjuk a kérelmet, visszatéríthetjük a díjat részben vagy teljes egészében.

A befizetés módjáról:

A Vatera online adminisztrációs rendszere folyamatos nyilvántartást, egy virtuális számlát (personal account-ot) vezet a felhasználók sikeres tranzakcióiról. A rendszer folyamatosan számlálja és nyilvántartja a sikeres tranzakciók és a kiemelt megjelenések igénybe vétele után fizetendő díjtételeket. A számla és a részletes elszámolás kiküldésére havonta kerül sor. A számla rendezése történhet bankkártyával vagy banki átutalással történő befizetéssel, a felhasználó választása és igényei szerint.


A nem fizető felhasználók szankcionálása:

Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejáratát követő 7. napon fizetési felszólítást küld e-mail üzenet formájában a felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a felhasználó jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről e-mail üzenet formájában tájékoztatja a felhasználót. A jogosultságok tiltásának feloldására kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor. A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a kérdéses kötelezettségek automatikusan a Dante International Kft. követelésbehajtó partnereihez kerülnek át a PTK szerinti behajtásra. A követelésbehajtás költségei a nem fizető ügyfelet terhelik, amely a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Dante International Kft. jogi úton, az illetékes bíróság által kibocsátott fizetési meghagyással, illetve polgári peres úton érvényesíti követelését.